Πισω λιγουρια! Η καταληψη Σαχινη 3 ΔΕΝ πωλειται!

Πίσω λιγούρια!

Η κατάληψη Σαχίνη 3 ΔΕΝ πωλείται!

Στις 18 Ιουλίου 2023 μας ειδοποίησε μια γειτόνισσα ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από μια κυρία που ακούει στο όνομα Μαυροειδή Νικολέττα. Την ενημέρωσε να μας μεταβιβάσει ότι το κτίριο που μένουμε -και τελεί υπό κατάληψη από τις 23 Μαρτίου 2013 στην οδό Σαχίνη 3- μπαίνει σε διαδικασία πώλησης.
Εδώ και τόσα χρόνια κανείς και καμιά από τους φερόμενους ως κληρονόνους δεν μας ενόχλησε ούτε και επιδιώξε κάποια επαφή μαζί μας. Όλοι ζούσαν και ζουν εκτός Ιωαννίνων. Η Μαυροειδή Νικολέττα -που ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αθήνα στον κλάδο της ψυχικής υγείας και φέρει τον τίτλο της επιδημιολόγου, μάς έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2020 όταν και έδωσε εντολή σε πολιτικό μηχανικό των Ιωαννίνων να πάρει εξωτερικά μετρήσεις του οικοπέδου για τις ανάγκες του κτηματολογίου. Η ίδια δεν κατέχει κανένα μερίδιο του σπιτιού! Κατά τα λεγόμενα της, δρα “για λογαριασμό των θειάδων της” που είναι μεγάλης ηλικίας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε τότε μαζί της, μάς είχε κάνει γνωστό πως εάν προκύψουν
διαδικασίες εκμετάλλευσης του ακινήτου, οι οποίες επιβάλλουν την αποχώρηση μας από το σπίτι,θα μας ενημέρωνε. Όπως και έγινε πριν λίγες μέρες.
Όσο και να επιμείναμε να μας φέρει σε επαφή με τις φερόμενες θείες της ή με κάποιον άλλον κληρονόμο, δεν εισακουστήκαμε. Επιθυμία της εν λόγω κυρίας είναι το σπίτι να εκτιμηθεί από μεσίτη μέσα στον Αύγουστο και να ξεκινήσει η διαδικασία της πώλησης. Η ίδια μας διασαφήνισε πως τόσο οι θείες της, όσο και η ίδια δεν σκοπεύουν να μετακομίσουν στην πόλη μας, αλλά ούτε και να χρησιμοποιήσουν με οποιονδήποτε τρόπο το σπίτι για να καλύψουν στεγαστικές ανάγκες. Μέλημα της είναι να πάρουν όσα χρήματα μπορούν να πάρουν, να πεταχτούμε εμείς έξω με το καλό, να γκρεμιστεί το κτίριο και τη θέση του να πάρει ένα ακόμη λουξ πολυώροφο έκτρωμα.
Η κατάληψη στέγης Σαχίνη 3 μετράει ήδη δέκα χρόνια ζωής και παρέμβασης στη γειτονιά. Ως κάτοικοι-καταληψίες δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για όσα πράττουμε. Δεν στερήσαμε τίποτα από κανέναν! Δεν πετάξαμε στον δρόμο κανέναν! Ένα κτίριο εγκαταλελλειμένο και ξεχασμένο για χρόνια, με πεταμένα στο πάτωμα γράμματα και φωτογραφίες των αρχικών κατοίκων του, δεν βρήκε τον σεβασμό και την εκτίμηση που θα του άρμοζε από τους φερόμενους κληρονόμους και συγγενείς. Με δική μας μέριμνα, τα αντικείμενα και τα κειμήλια που βρήκαμε εντός του σπιτιού, παραδόθηκαν τακτοποιημένα στις οικογένειες που εμφανίστηκαν τις πρώτες μέρες της κατάληψης. Αν και πολέμιοι της ιδιοκτησίας, πιστεύουμε ότι σεβαστήκαμε και συνεχίζουμε να σεβόμαστε πολύ περισσότερο τους κόπους των αρχικών κατοίκων και των προγόνων τους, από τους κερδοσκόπους εξ αδιαθέτου κληρονόμους.
Απαξιούμε πλήρως για τις διαθέσεις όποιας και όποιου λιγουρεύεται το σπίτι μας για να τσεπώσει οτιδήποτε τσεπώνεται!
Αρνούμαστε να κατανοήσουμε την ανήθικη κοσμοθεωρία που έχει βαλθεί να μας εξοντώνει καθημερινά. Σώνει και ντε να δουλεύουμε αδιάκοπα, πετώντας τα μεροκάματά μας για να στεγαστούμε σε μια τρύπα.
Οι στεγαστικές μας ανάγκες είναι πάνω από οποιαδήποτε κερδοφορία τους!
Δε διαπραγματευόμαστε και δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από το να συνεχίσει η κατάληψη στέγης Σαχίνη 3 να καλύπτει συντροφικά και αυτοοργανωμένα οποιαδήποτε ανάγκη, τόσο των εκάστοτε κατοίκων της, όσο και του αναρχικού, αντιεξουσιαστικού και καταληψιακού κινήματος ευρύτερα.
saxini3@espiv.net