Πορεία για το δικαίωμα στη στέγη – 1 χρόνος Σαχίνη 3 – 22-03-2014

Δε θα πληρώνουμε για να ζούμε

Δε θα ζούμε για να δουλεύουμε

140302---sax3----1-xronos-poreia-geitonias-03Το σπίτι, είναι ένα κτήριο που χρησιμοποιείται για τη στέγαση ανθρώπων.” Απλός ακούγεται ο ορισμός αλλά αυτοί που τους “επιτρέπουμε” να ορίζουν τις ζωές μας, έχουν ορίσει κάπως πιο σύνθετα το αυτονόητο, για εμάς, δικαίωμα στη στέγη.Γι' αυτούς ,τους κύριους και κυρίες, θα πρέπει να πληρώνεις για να ζεις (εφορία,φως,νερό κτλ.).Και αν είσαι καλός νοικοκυραίος και τακτοποίησες όλες τις εκκρεμότητες (χαράτσια,στεγαστικό δάνειο κ.ο.α.) για να βάλεις το κεφάλι σου κάτω από ένα κεραμίδι, οι κυβερνήτες, τραπεζίτες, αφεντικά, κατασκευαστές και όλο το τριγύρω συνάφι τους ,έρχονται με το νόμο για τη πρώτη κατοικία να σου υπενθυμίσουν ότι το σπίτι σου,εν τέλει ποτέ δεν σου άνηκε. Καπιταλισμός λέγεται αυτό και για να ζήσεις πρέπει να δουλεύεις και ας είχες τη ψευδαίσθηση ότι με την απόκτηση ενός σπιτιού θα καθάριζες μια για πάντα.

Για εμάς είναι αυτονόητο πως αγαθά όπως το νερό, το φως αλλά και η στέγη δε χωράνε καμιά διαπραγμάτευση, κανένα παζάρι, κανένα αντίτιμο. Εμείς οι ίδιοι τα έχουμε παράξει και τα παράγουμε και εμείς οι ίδιοι, θα είμαστε οι αποδέκτες αυτών χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος ή του όποιου μεσιτικού γραφείου. Άνθρωποι από τα κάτω έχουν χτίσει κτίρια και σπίτια και την υπεραξία που παράγουν την καρπώνονται οι μεγαλοεργολάβοι που με τη σειρά τους εκβιάζουν, με το αζημίωτο πάντα, την ανάγκη μας για στέγη. Γι' αυτό το λόγο, επειδή εμείς, οι καταπιεζόμενοι, οι άστεγοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι επισφαλής εργαζόμενοι αντιλαμβανόμαστε τις ταξικές μας συντεταγμένες εντός της κοινωνίας, επιλέγουμε τη κατάληψη αντί να χορεύουμε στο ρυθμό που επιβάλλει κάθε φορά η κερδοφορία του κεφαλαίου, δηλαδή τώρα ιδιοκτήτης και σε λίγα χρόνια νοικάρης και τούμπαλιν. Φτύνουμε στα μούτρα την ιδεολογία της ιδιοκτησίας και επιλέγουμε συνειδητά την κατάληψη ως μέσο κάληψης των αναγκών μας.

διαλέγουμε την κατάληψη γιατί:

140302---sax3----1-xronos-poreia-geitonias-06

  • Ως παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, θέλουμε να έχουμε πρόσβαση σ' αυτον συνολικά και συλλογικά.

  • Σεβόμαστε τη συλλογική εργασία που απαιτήθηκε για τη κατασκευή όλων των άδειων σπιτιών και δε θέλουμε να τ' αφήσουμε να ρημάζουν μόνο και μόνο για να χτίζουν καινούρια οι κατασκευαστές και να ξανα-κερδοφορούν.

  • Δε θέλουμε να είμαστε κάτοχοι και ιδιοκτήτες αλλά χρήστες βάση των αναγκών μας.

  • Γι' εμάς χρήσιμο και προς αξιοποίηση είναι ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι ότι καλύπτει τη κερδοφορία των αφεντικών.

  • Όταν δεν έχουμε στο σβέρκο το ζυγό του ενοικίου και των λογαριασμών, μπορούμε να δουλεύουμε λιγότερο και να σηκώνουμε κεφάλι στους χώρους δουλειάς απέναντι στην εκμετάλλευση των αφεντικών.

  • Δε θέλουμε να βιάζουμε κι άλλο τη φύση για να αποσπάσουμε κι άλλα οικοδομικά υλικά για ακόμα περισσότερα σπίτια μιας και τα ήδη υπάρχοντα φτάνουν και περισσεύουν.

  • Δε γουστάρουμε να περνάμε τα ζόρια και τις χαρές της ζωής μόνοι μας κλεισμένοι σ' ένα διαμέρισμα κλουβί.

  • Δε θέλουμε να φανταστούμε να περνάμε το υπόλοιπο της ζωής μας. Πληρώνοντας: φόρους, νοίκια, χαράτσια, τέλη, δόσεις, λογαριασμούς, έκτακτες εισφορές κλπ κερατιάτικα.

  • Δε λησμονούμε όσους/ες εξωθήθηκαν στην αυτοκτονία από τα κοράκια των εισπρακτικών εταιρειών, των τραπεζών, των εφοριών.

  • Δεν ανεχόμαστε κάποιοι να έχουνε πισίνα και άλλοι να μην έχουν ζεστό νερό

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 400.000 ΑΔΙΑΘΕΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ 20.000 ΑΣΤΕΓΟΙ!!!

 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΚΑΤΑΛΗΨΗ

τέρμα με τα δάνεια, τέρμα με τα νοίκια, φτωχοί, άνεργοι, άστεγοι να μπούμε στα άδεια σπίτια

το κείμενο σε pdf

 

 

140302---sax3----1-xronos-poreia-geitonias-05 140302---sax3----1-xronos-poreia-geitonias-01